Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Okullarda günlük menü belirlenmesi, beslenme uzmanı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği esaslara göre yapılır 34. İşte bazı önemli hususlar:
- Dengeli Beslenme: Menü, ana, yardımcı ve tamamlayıcı besin ögelerini dengeli bir şekilde içermelidir 14.
- Çeşitli Yemekler: Birbirini izleyen günlerde farklı yemekler seçilerek sık tekrardan kaçınılmalıdır 14.
- Mevsimsel Ürünler: Menüde mevsime uygun ve taze ürünler tercih edilmelidir 4.
- Özel Durumlar: Vejetaryen, vegan, besin alerjisi gibi özel durumları olan çocuklar için menüler modifiye edilmelidir 4.
- Öğün Uyumu: Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı gibi öğünler uyumlu olmalıdır 2.
- Hijyen Kuralları: Menülerin hazırlanmasında ve servisinde özel hijyen kurallarına uyulmalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: