Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aylık menüde yer alması gerekenler, hizmet verilen topluluğun fizyolojik özellikleri ve beslenme ihtiyaçlarına uygun olarak belirlenmelidir 3.
Genel olarak aylık menüde bulunması gerekenler:
- Birinci grup yemekler: Büyük parça et yemekleri, küçük parça et yemekleri, köfteler, etli sebze yemekleri, tavuk yemekleri, etli dolmalar ve sarmalar, etli kurubaklagil yemekleri, balık 1.
- İkinci grup yemekler: Çorbalar, pilavlar, zeytinyağlı yemekler, makarnalar, börekler 1.
- Üçüncü grup yemekler: Salatalar, tatlılar, kompostolar, meyveler, yoğurt, cacık, ayran, piyaz, turşu 1.
Menüde yer alacak yemeklerin belirlenmesinde çalışanların yaş, cinsiyet ve kiloları, günlük enerji harcamaları ve bir öğünde almaları gereken kalori miktarları gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır 34.
Menü planlaması için diyetisyen desteği alınması önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: