Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Oktay Usta'nın ekşi mayalı çavdarlı ekmek tarifi şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 su bardağı çavdar unu 1
- 1,5 su bardağı beyaz un 1
- 1 su bardağı kepekli un 1
- 1,25 su bardağı ılık su 3
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 tatlı kaşığı şeker 1
- Yarım tatlı kaşığı tuz 1
- 3 yemek kaşığı ekşi maya 1
Hazırlanışı:
- Ekşi maya yapımı: Bir gün önceden, 1/2 su bardağı koyu ayran kıvamında organik yoğurt, 1/2 su bardağı çavdar unu ve 1 çay kaşığı şekeri karıştırarak ekşi mayayı hazırlayın ve ılık bir ortamda ertesi güne kadar bekletin 1.
- Hamur hazırlığı: Derin bir kaba malzemeleri alarak yoğurmaya başlayın 1. Akşamdan hazırladığınız ekşi mayayı hamura ekleyip yoğurmaya devam edin 1.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin 1. Üzerini kapatarak mayalanması için ılık bir ortamda bekletin 1.
- Mayalanan hamuru tekrar yoğurarak ekmek şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin 1.
- Sıcak fırında kabarana dek bekletin, ardından fırının derecesini açıp yavaş yavaş pişirin 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: