Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Öğütülmüş kahve ile filtre kahve aynı değildir.
Filtre kahve, öğütülmüş kahve çekirdeklerinin sıcak suyun üzerinden geçirilerek demlenmesiyle elde edilir 12. Öğütülmüş kahve ise demleme işlemine hazır hale getirilmek üzere öğütülmüş çekirdeklerdir 5.
İki kahve türü arasındaki bazı farklar şunlardır:
- Lezzet: Filtre kahvenin lezzeti oldukça hafif, normal kahvenin lezzeti ise yoğun ve ağırdır 2.
- Kahve çekirdeği: Filtre kahvede orta büyüklükte çekirdekler, normal kahvede ise ince öğütülmüş çekirdekler kullanılır 2.
- Demleme: Normal kahvelerin demlenmesi için cezve veya klasik kahve pişirme araçları, filtre kahvenin demlenmesi için ise özel makineler kullanılır 2.
- Kafein miktarı: Normal kahvelerde kafein miktarı daha fazladır 2.
- Hazırlama süresi: Normal kahvenin hazırlanması için yüksek basınç ve yüksek ısı kullanıldığı için hızlı hazırlanır, filtre kahvenin demleme yöntemi kullanıldığı için hazırlama süresi daha uzundur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: