Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Filtre kahve demliği seçerken aşağıdaki özelliklere dikkat edilmelidir:
- Malzeme: Borosilikat cam veya dayanıklı plastik gibi ısıya dayanıklı malzemeler tercih edilmelidir 3.
- Filtre Kağıdı: Kaliteli bir kağıt filtre, kahvenin demlenme şeklini etkilemez ve kağıt tadının geçmesine engel olur 2.
- Öğütme Derecesi: Kahve çekirdeklerinin orta kalınlıkta öğütülmesi, kahvenin tam olarak demlenmesini sağlar 25.
- Su Kalitesi ve Sıcaklığı: Kireçsiz, temiz ve nötr pH değerine sahip su kullanılmalı, suyun sıcaklığı 92-96°C arasında olmalıdır 25.
- Demleme Yöntemi: Kahve makinesi, pour-over veya french press gibi farklı demleme yöntemleri için uygun ekipmanlar seçilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: