Filtre kahvenin bazı farkları:
- Lezzet: Filtre kahvenin lezzeti oldukça hafif ve asiditesi düşüktür 12.
- Kahve çekirdeği: Filtre kahvede orta öğütülmüş çekirdekler kullanılır 2.
- Demleme: Su, kahve tanecikleri arasında yavaşça demlenir ve yer çekimi sayesinde süzülür 12.
- Kafein miktarı: Filtre kahve, normal kahveye göre daha az kafein içerir 2.
- Hazırlama süresi: Filtre kahvenin hazırlanması daha uzun sürer 12.
- Sunum: Genellikle büyük kupalarda servis edilir ve telve bulunmaz 2.
- Sağlık: Filtre kahve, demleme süreci boyunca kahve çekirdeklerinin doğal yağlarını ve antioksidanlarını koruduğu için daha sağlıklı kabul edilir 4.
Filtre kahve, farklı demleme yöntemleriyle (örneğin, french press, chemex, V60) hazırlanabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: