Buradasın
Odun ateşinde taş fırın pidesi sağlıklı mı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Odun ateşinde taş fırın pidesinin sağlıklı olup olmadığı, pişirilme koşullarına bağlıdır. Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ramazan Çelebi'nin açıklamasına göre, gereken şartları taşımayan fırınlarda pişen taş fırın ekmekleri ve pideleri sağlığa zararlı olabilir 1. Bu fırınlarda, yasak olmasına rağmen mazot, fuel-oil, petrokok gibi maddeler yakıt olarak kullanılabilmekte ve bu maddelerin artığı zararlı maddeler hamur ile temas edebilmektedir 1.
Ancak, geleneksel yöntemlerle, doğal malzemeler kullanılarak ve uygun koşullarda pişirilen odun ateşindeki taş fırın pideleri sağlıklı bir alternatif sunabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: