Buradasın
Odun ateşinde taş fırın pidesi sağlıklı mı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Odun ateşinde taş fırın pidesi, doğru koşullarda pişirildiğinde sağlıklı olabilir.
Bu tür fırınlarda pidenin sağlıklı olmasını sağlayan bazı faktörler şunlardır:
- Doğal pişirme yöntemi: Odun ateşi, pidenin pişme sürecine özel bir lezzet katar ve doğal bir duman aroması kazandırır 23.
- Yağ birikimi az: Yüksek sıcaklıkta kısa sürede pişen pideler, hamurda fazla yağ birikimini önler 3.
- Katkı maddesi yok: Taş fırınlar, doğal malzemelerden yapıldığından, pişirilen ürünlere katkı maddesi katmaz 3.
Ancak, bazı durumlarda sağlık riskleri de olabilir. Örneğin, fırınların yasak yakıtlar kullanması durumunda, is, kül ve benzeri zararlı maddeler hamura temas edebilir ve bu durum pidenin sağlığını olumsuz etkileyebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: