Buradasın
Odun ateşi ile hangi yemekler yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Odun ateşi ile çeşitli lezzetli yemekler yapılabilir. İşte bazı örnekler:
- Kuzu Tandır: Kuzu but veya kol, odun fırınında ağır ağır pişirilerek yumuşacık bir kıvam elde edilir 2.
- Dana Kaburga: Düşük ısıda uzun süre pişirildiğinde kemiğinden kolayca ayrılan mükemmel bir kıvam yakalanır 2.
- Bütün Tavuk: Odun fırınında bütün tavuk muhteşem bir lezzet kazanır 3.
- Mücver: Kabak, dereotu, maydanoz ve havuç gibi sebzelerle hazırlanan mücver, odun ateşinde pişirilebilir 1.
- Kara Tava Yemekleri: Aperatif lezzetler için kara tava kullanarak menemen, közde kahve gibi yemekler yapılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: