Ankara'da hangi ayda hangi sebzelerin ekilmesi gerektiği şu şekildedir: İlkbahar (Mart, Nisan, Mayıs): - Mart: Ispanak, bezelye, brokoli, lahana, marul, karnabahar. - Nisan: Havuç, turp, kereviz, marul, bezelye, soğan, patates. - Mayıs: Domates, biber, patlıcan, kabak, salatalık, fasulye. Yaz (Haziran, Temmuz, Ağustos): - Haziran: Domates, biber, patlıcan, kabak, salatalık, fasulye. - Temmuz: Lahana, brüksel lahanası, karnabahar, brokoli, pazı. Sonbahar (Eylül, Ekim, Kasım): - Eylül: Ispanak, marul, roka, turp, havuç. - Ekim: Soğan, sarımsak, kereviz, ıspanak, roka. - Kasım: Marul, turp, pazı, brokoli, lahana. Kış (Aralık, Ocak, Şubat): - Aralık: Marul, ıspanak, lahana, karnabahar, brokoli.