Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nuga yapmak için gerekli malzemeler:
- 200 ml bal 3;
- 300 gram toz şeker 3;
- 150 ml su 3;
- 150 gram badem veya ceviz, fındık gibi diğer kuruyemişler 3;
- 1 çay kaşığı vanilya özütü 3;
- 3 yumurtanın akı 3;
- bir tutam tuz 3.
Yapılışı:
- Şeker, bal ve suyu bir tencereye koyun ve orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakın 3.
- Şeker eriyip karışım kaynamaya başladığında, sıcaklığı 150 dereceye (veya şeker şurubu kıvamına gelene kadar) kadar ısıtın 3.
- Bir mikser yardımıyla yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile çırpın 3. Yumuşak tepeler oluşana kadar çırpmaya devam edin 3.
- Kaynayan şeker karışımını dikkatlice yumurta beyazlarına ekleyin 3. Karışımın sıcakken eklenmesi önemlidir 3.
- Karışımı sürekli çırparak birleştirin 3. Bunu yaklaşık 10-15 dakika çırparak yapmalısınız 3.
- Karışıma, önceden kavrulmuş bademleri (veya tercih ettiğiniz kuruyemişleri) ekleyin ve karıştırın 3.
- Hazırladığınız nuga'yı bir düz yüzeye veya tepsiye dökün 3.
- Şekil vermek için üzerine bir parça yağlı kağıt serip üzerine ağırlık koyarak düzgün bir hale getirebilirsiniz 3.
- Karışımı oda ısısında soğumaya bırakın 3.
- Soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz 3.
Nuga yapımı dikkat ve sabır gerektiren bir süreçtir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: