Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nokul, aslen Karadeniz mutfağına ait bir yemek olarak bilinir 25. Özellikle Giresun, Trabzon ve Rize gibi illerde sıklıkla pişirilir 2.
Ancak zamanla tüm Anadolu'ya yayılmış ve farklı yörelerde farklı varyasyonları ortaya çıkmıştır 15. Örneğin:
- Samsun yöresi nokulu: Fındık, kuru üzüm, karanfil baharatı içerir 15.
- Isparta yöresi nokulu: Şekersiz hamurdan yapılır, genellikle tahin ve ceviz konur 15.
- Bafra nokulu: Cevizli olur, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır 15.
- Sinop yöresi nokulu: Kuru üzümlüdür, ayrıca patateslisi de yaygındır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: