Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nohuta şehriye, farklı yemek tariflerine göre değişik aşamalarda eklenebilir:
- Şehriyeli Nohut Tarifi: Bu tarifte, yağ ile birlikte şehriyelerin rengi değişene kadar kavrulur, ardından kırmızı toz biber yakılır 1. Daha sonra su ve tuz ilave edilip pişirilir 1. Kapatmaya yakın, nohutlar da katılıp pişirilir 1.
- Nohutlu Şehriye Çorbası Tarifi: Bu tarifte, kavrulan salçanın üzerine 4 su bardağı sıcak su dökülür ve kaynamaya bırakılır 3. Daha sonra kaynayan çorba suyuna yarım su bardağı arpa şehriye eklenir 3. Ardından 1 çay bardağı haşlanmış nohut ve damak tadına göre tuz konur 3.
Ayrıca, nohutlu pirinç pilavına da şehriye eklenebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: