Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nohuta şehriye, çorbanın hazırlık aşamasında eklenir 2.
Şehriyeli nohut çorbasının yapılışı:
- Nohutlar bir gece önceden ıslatılır ve haşlanarak yumuşatılır 23.
- Ayrı bir tencerede şehriye, yağ ile kavrulduktan sonra su eklenerek pişirilir 2.
- Bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber karıştırılır 2.
- Haşlanmış nohut ve pişirilmiş şehriye, çorba tenceresine eklenir ve üzerine su veya et suyu ilave edilerek kaynamaya bırakılır 2.
- Kaynadıktan sonra yoğurtlu karışım yavaş yavaş çorbaya eklenir ve karıştırılır 2.
- Çorba, sıcak olarak servis edilirken üzerine isteğe bağlı olarak nane veya pul biber serpilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: