Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nigiri suşi, diğer suşi türlerinden farklı olarak, rulo şeklinde değil, elle şekillendirilen bir pirinç topunun üzerine tek bir parça deniz ürünü (genellikle çiğ balık veya kabuklu deniz ürünleri) yerleştirilerek yapılır 123.
Nigiri suşi ile diğer bazı suşi türleri arasındaki farklar:
- Maki Suşi: Maki, nori yosununa sarılmış, içinde çeşitli balık ve sebzelerin bulunduğu rulo şeklindeki suşidir 1.
- Sashimi: Sashimi, pirinç içermeyen, sadece ince dilimlenmiş çiğ balık veya deniz ürünlerinden oluşan bir tabaktır 24.
- Uramaki: Uramaki'de sebze veya balıklar önce deniz yosunuyla, sonra haşlanmış pirinçle sarılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: