Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nemse hamuru yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2.5 su bardağı un 14
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 14
- 2 yemek kaşığı yoğurt 14
- 1 yumurta 14
- 1 çay kaşığı kabartma tozu 14
- 1 çay bardağı su 14
- Tuz 14
Yapılışı:
- Unu hamur yoğurma kabına eleyin 1.
- Ayçiçeği yağı, yoğurt, yumurta, kabartma tozu, su ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun 14.
- Üzerini bezle örtüp 20 dakika dinlendirin 14.
- Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp merdaneyle yufkadan biraz daha kalın açın 14.
- Su bardağı ağzıyla veya çember kalıpla kesip yuvarlak hamurlar hazırlayın 14.
- Yumurtanın akını sarısından ayırın 1.
- Peyniri ufalayın, maydanozu ince kıyın ve yumurta akıyla karıştırıp, hamurların ortasına paylaştırın 14.
- İkiye katlayıp yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın 14.
- Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin 1.
- Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün 1.
- 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirip servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: