Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk nugget yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 1 su bardağı galeta unu 1;
- 1 su bardağı un 1;
- Yarım su bardağı süt 1;
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber (isteğe bağlı) 1;
- Kızartmak için sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü mutfak robotunda iyice çekin veya çok küçük parçalar halinde doğrayın 1. Üzerine tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı biber ekleyin, güzelce karıştırın 1.
- Tavuk karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle yuvarlayın ve hafifçe yassılaştırın, nugget şekli verin 1.
- Bir kapta unu, başka bir kapta galeta ununu hazırlayın 1. Ayrı bir kapta yumurta ve sütü çırpın 1.
- Şekil verdiğiniz tavuk parçalarını önce una bulayın, sonra yumurta karışımına batırın ve son olarak galeta ununa bulayın 1.
- Derin bir tavada sıvı yağı kızdırın 1. Panelediğiniz tavuk nugget'leri kızgın yağa atarak altın rengi olana kadar kızartın 1. Her iki tarafını da eşit şekilde kızarttığınızdan emin olun 1.
- Tavuk nugget'leri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün 1. Sıcak olarak, isteğe bağlı olarak ketçap, mayonez veya barbekü sos ile servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: