Buradasın
Mutfakta kullanılan temel teknikler nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta kullanılan bazı temel teknikler şunlardır:
- Pişirme teknikleri:
- Baking (Fırında Pişirme) 23. Genellikle hamur işlerinin, hamura sarılı et yemeklerinin veya bazı sebzelerin fırında pişirilmesi 23.
- Roasting (Kuru Isıda Pişirme) 23. Bütün parça etlerin fırında pişirilmesi 23.
- Grilling (Izgarada Pişirme) 23. Kömür ızgara, lav taşı ızgarası veya plate ızgara ile yapılabilir 23.
- Simmering (Hafif Ateşte Kaynatma) 23. Su 85-95 derece arasındadır, tencerenin içerisinde gözenekler görülür ancak fokurdamaz 2.
- Boiling (Haşlama) 23. Su 100 derecede ısıtılır ve kaynar suda ürünler pişirilir 2.
- Yağda pişirme teknikleri:
- Isı uygulanmayan teknikler:
- Curing (Tuzlama) 4. Etlerin kurutulmadan önce tuzlanarak içindeki fazla suyun alınması işlemi 4.
- Fermantasyon 3. Mayalama reaksiyonu, turşu, boza, ekmek ve süt ürünleri yapımında kullanılır 3.
- Kurutma 3. Bir besin saklama yöntemi olmasının yanı sıra, ürünlerin servise hazırlanması sırasında da kullanılır 3.
- Moleküler mutfak teknikleri:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: