Buradasın
Mutfakta güvenlik kuralları nelerdir 5 tane?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta güvenlik için beş temel kural şunlardır:
- Havalandırma sistemlerinin çalışır durumda bulundurulması 14. Havalandırma, yangın riskini azaltır ve temiz bir çalışma ortamı sağlar.
- Gaz algılama detektörlerinin konulması 1. Gaz kaçaklarını tespit ederek olası tehlikeleri önler.
- Kişisel koruyucu donanım kullanımı 15. Bulaşık yıkama bölümünde çizme, eldiven, maske ve plastik önlük gibi koruyucu ekipmanlar kullanılmalıdır 1.
- Yangın söndürme cihazlarının bulundurulması 45. Kolay erişilebilir bir yerde, yangın tehlikelerinden uzak bir noktada olmalıdır 4.
- Kesici aletlerin doğru kullanımı 3. Bıçak gibi kesici aletler keskin olmalı ve dikkatli kullanılmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: