Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Morarmış tavuk yenmemelidir, çünkü bu durum, soğuk zincir kuralına uyulmadığının göstergesidir 2. Bozulmuş tavuk eti, tifo ve dizanteri gibi hastalıklara yol açabilecek patojenik bakteriler içerebilir 24.
Tavuğun bozulup bozulmadığını anlamak için şu belirtilere dikkat edilebilir:
- Renk: Taze tavuk pembe veya açık pembe renkte olmalıdır; solgun veya grileşmiş etten şüphelenilmelidir 13.
- Koku: Bozulmaya başlayan tavuk, ekşi veya amonyak benzeri kötü bir koku yayar 14.
- Doku: Tavuk eti yapışkan veya sümüksü bir hale gelmişse bozulmuş olabilir 13.
Şüphe duyulduğunda, tavuğu tüketmekten kaçınmak ve atmak en güvenli yoldur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: