Mısır tavası için gerekli malzemeler: 2 su bardağı mısır konservesi; 1/2 çay bardağı süt; 2 adet yumurta; 1 yemek kaşığı un; 1 yemek kaşığı nişasta; 1 çay kaşığı kabartma tozu; 1 tutam tuz; 6 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tutam susam; 1 tutam çörek otu; 1 tatlı kaşığı mayonez; 1 tatlı kaşığı acı sos. Hazırlanışı: 1. Tüm kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. 2. Yumurtaları ve sütü ekleyip iyice çırpın. 3. Mısır konservesini ekleyip hafifçe karıştırın. 4. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. 5. Hazırladığınız karışımı tavaya dökün ve her iki tarafı da altın sarısı kızarana kadar pişirin. 6. Pişen mısır tavasını servis tabağına alın, üzerine susam ve çörek otu serpin. 7. Mayonez ve acı sos ile servis yapın. Mısır tavası yaparken tavanın geniş ve yapışmaz olması, tavayı soğukken zeytinyağı ile yağlamak ve orta ateşte pişirmek önemlidir.