Tavada mısır unu ile yapılabilecek bazı tarifler: Mısır Unlu Tava Ekmeği: Bir kapta yumurta, yoğurt, zeytinyağı, mısır unu, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Tavada Mısır Unlu Kızılkanat: Balıkları temizleyip tuzladıktan sonra mısır ununa bulayın. Tavada mısır unu pişirirken dikkat edilmesi gerekenler: Tavanın ısısı: Tavayı orta ateşte iyice ısıtın. Kapak kullanımı: Hamuru döktükten sonra tavanın üzerini kapakla kapatın. Isı kontrolü: Başlangıçta orta ateşte başlayıp, hamuru döktükten sonra ateşi kısık-orta seviyeye getirin. Pişirme süresi: Toplam pişirme süresi, tavanın ısısına ve ekmeğin kalınlığına göre 10-15 dakika kadar sürebilir.