• Buradasın

    Mini kebap nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mini kebap pişirmek için iki farklı tarif önerisi:
    1. Pratik Mini Tepsi Kebabı Tarifi 1:
      • Malzemeler: 4 adet taze patates, 250 g köftelik kıyma, 1 çay kaşığı salça, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı kimyon, 1 küçük dal biberiye (ince kıyılmış), 5 adet kiraz domates, 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1.
      • Hazırlanışı:
      1. Isıya dayanıklı küçük bir tepsiyi yağlayın 1.
      2. Üzerine kabuğuyla birlikte ince dilimlenmiş patatesleri yerleştirin 1.
      3. Ayrı bir kapta kıymayı, tuzu, salçayı, tarçını iyice karıştırın 1.
      4. Kıyma karışımını iki yağlı kağıt arasına alarak merdane yardımı ile inceltip, dilimlenmiş patateslerin üzerine yayın 1.
      5. Domatesleri dilimleyip tuz, kıyılmış biberiye ve kimyonla tatlandırın 1.
      6. Baharatlı domates dilimlerini köfte hamurunun üzerine düzgünce yerleştirin 1.
      7. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, yarım saat pişirip, sıcak servis yapın 1.
    2. Pratik Mini Sini Kebap Tarifi 2:
      • Malzemeler: 1 büyük patates, 300 gr kıyma, 1 yemek kaşığı domates salçası, 10 kiraz domates, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı tarçın 2.
      • Hazırlanışı:
      1. Küçük boy bir fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın 2.
      2. Kabuğuyla birlikte kestiğiniz ince dilimli patatesleri tepsinin her tarafına dizin 2.
      3. Bir kapta kıyma, salça, tarçın, tuz ve tereyağını karıştırın 2.
      4. Oklava ile kıymayı incelterek tepsinizin şekline göre bir şekil verip patateslerin üzerine serin 2.
      5. Pişince kıyma zaten küçülecektir 2.
      6. Domatesleri dilimleyip yağ ve kimyonla tatlandırıp kıymanın üzerine dizin 2.
      7. 180 C’ de yarım saat kadar pişirin 2.
      8. Kızarmış ekmekle servis edin 2.

    Konuyla ilgili materyaller

    5 dakikada hangi kebaplar yapılır?

    5 dakikada yapılabilecek kebaplar arasında Ali Nazik Kebabı bulunmaktadır. Ali Nazik Kebabı için gerekli malzemeler: 8 patlıcan; 200 gr. kıyma; 3 diş sarımsak; 1 SB. yoğurt; 2 YK. tereyağı; 1 TK. domates salçası; 1 kuru soğan; 1 TK. biber salçası; 4 YK. su; Tuz ve karabiber. Yapılışı: 1. Közde pişirilen patlıcanın dış kabukları su altında soyulur ve küçük küçük doğranır. 2. Sarımsaklar iyice dövüldükten sonra yoğurtla karıştırılır ve servis tabağına yayılır. 3. Kıyma ve soğan yağda kavrulur, tuz, salça ve su ilave edilir. 4. 5 dakika pişirildikten sonra ocaktan alınır. 5. Kıyma patlıcanların üzerine yayılmak suretiyle servis yapılır. Daha fazla kebap tarifi için aşağıdaki kaynaklar kullanılabilir: lezzet.com.tr; nefisyemektarifleri.com; yemek.com.

    Tencerede en güzel hangi kebap pişer?

    Tencerede en güzel pişen kebaplardan biri tas kebabı olarak kabul edilir.