Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mini kebap pişirmek için iki farklı tarif önerisi:
- Pratik Mini Tepsi Kebabı Tarifi 1:
- Malzemeler: 4 adet taze patates, 250 g köftelik kıyma, 1 çay kaşığı salça, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı kimyon, 1 küçük dal biberiye (ince kıyılmış), 5 adet kiraz domates, 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1.
- Hazırlanışı:
- Isıya dayanıklı küçük bir tepsiyi yağlayın 1.
- Üzerine kabuğuyla birlikte ince dilimlenmiş patatesleri yerleştirin 1.
- Ayrı bir kapta kıymayı, tuzu, salçayı, tarçını iyice karıştırın 1.
- Kıyma karışımını iki yağlı kağıt arasına alarak merdane yardımı ile inceltip, dilimlenmiş patateslerin üzerine yayın 1.
- Domatesleri dilimleyip tuz, kıyılmış biberiye ve kimyonla tatlandırın 1.
- Baharatlı domates dilimlerini köfte hamurunun üzerine düzgünce yerleştirin 1.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, yarım saat pişirip, sıcak servis yapın 1.
- Pratik Mini Sini Kebap Tarifi 2:
- Malzemeler: 1 büyük patates, 300 gr kıyma, 1 yemek kaşığı domates salçası, 10 kiraz domates, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı tarçın 2.
- Hazırlanışı:
- Küçük boy bir fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın 2.
- Kabuğuyla birlikte kestiğiniz ince dilimli patatesleri tepsinin her tarafına dizin 2.
- Bir kapta kıyma, salça, tarçın, tuz ve tereyağını karıştırın 2.
- Oklava ile kıymayı incelterek tepsinizin şekline göre bir şekil verip patateslerin üzerine serin 2.
- Pişince kıyma zaten küçülecektir 2.
- Domatesleri dilimleyip yağ ve kimyonla tatlandırıp kıymanın üzerine dizin 2.
- 180 C’ de yarım saat kadar pişirin 2.
- Kızarmış ekmekle servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: