Mini Fransız ekmeği yapmak için gerekli malzemeler: 1 çay bardağı ılık süt; 1 çay bardağı ılık su; 1 tatlı kaşığı toz şeker; 1 tatlı kaşığı kuru maya; 1 çay kaşığı tuz; 50 gram oda ısısında tereyağı; 2,5 veya 3 bardak un. Yapılışı: 1. Süt, su, maya ve şekeri bir kapta karıştırıp 5 dakika mayalandırın. 2. Başka bir kaba 2 su bardağı un ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırın. 3. Unun ortasında havuz açıp aktifleşen maya karışımını azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. 4. Hamur sert olmayacak, bir bardak unu da azar azar ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur elde edin. 5. Hamuru tezgah üzerinde toparlayıp tereyağı ekleyin ve yoğurmaya devam edin. 6. Hamur toparlanınca 1 saat mayalanmaya bırakın. 7. Mayalanan hamuru tezgahta yuvarlak şekilde açıp eşit sekiz parçaya bölün. 8. Her bir parçayı elinizle şekillendirip tepsiye dizin. 9. Ekmeklere hafif çizik atıp küçük parça halinde tereyağı koyun. 10. Üstüne biraz un serpin ve 200 derece fırında pişirin. Mini Fransız ekmeği tarifi için ayrıca nefisyemektarifleri.com ve youtube.com sitelerindeki içeriklere de başvurulabilir.