Mini Fransız ekmeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 çay bardağı ılık süt - 1 çay bardağı ılık su - 1 tatlı kaşığı toz şeker - 1 tatlı kaşığı kuru maya - 1 çay kaşığı tuz - 50 gram oda ısısında tereyağı - 2,5 veya 3 bardak un Yapılışı: 1. Süt, su, maya ve şekeri bir kapta karıştırıp 5 dakika mayalandırın. 2. Başka bir kaba 2 su bardağı un ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırıp, unun ortasını havuz gibi açın. 3. Aktifleşen maya karışımını azar azar una ekleyip yoğurmaya başlayın. 4. Tezgah üzerinde hamuru toparladıktan sonra elinizle biraz açıp, tereyağı ekleyin ve tekrar yoğurmaya devam edin. 5. Hamur toparlayınca 1 saat mayalanmaya bırakın. 6. Mayalanan hamuru tezgahın üstünde elinizle yuvarlak şekilde açıp, eşit sekiz parçaya bölün. 7. Her bir parçayı elinizle şekillendirip, tepsiye dizin. 8. Ekmeklerinize hafif çizik atıp, küçük parça halinde tereyağı koyun. 9. Üstüne biraz un serpip, 200 derece fırında pişirin. Ayrıca, brioche adı verilen bir Fransız ekmeği tarifi de mevcuttur. Bu tarif için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları biraz farklıdır.