Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mini Fransız ekmeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 çay bardağı ılık süt 1;
- 1 çay bardağı ılık su 1;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı kuru maya 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 50 gram oda ısısında tereyağı 1;
- 2,5 veya 3 bardak un 1.
Yapılışı:
- Süt, su, maya ve şekeri bir kapta karıştırıp 5 dakika mayalandırın 1.
- Başka bir kaba 2 su bardağı un ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırın 1.
- Unun ortasında havuz açıp aktifleşen maya karışımını azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın 1.
- Hamur sert olmayacak, bir bardak unu da azar azar ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur elde edin 1.
- Hamuru tezgah üzerinde toparlayıp tereyağı ekleyin ve yoğurmaya devam edin 1.
- Hamur toparlanınca 1 saat mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanan hamuru tezgahta yuvarlak şekilde açıp eşit sekiz parçaya bölün 1.
- Her bir parçayı elinizle şekillendirip tepsiye dizin 1.
- Ekmeklere hafif çizik atıp küçük parça halinde tereyağı koyun 1.
- Üstüne biraz un serpin ve 200 derece fırında pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: