Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mini Fransız ekmeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 çay bardağı ılık süt 4
- 1 çay bardağı ılık su 4
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 4
- 1 tatlı kaşığı kuru maya 4
- 1 çay kaşığı tuz 4
- 50 gram oda ısısında tereyağı 4
- 2,5 veya 3 bardak un 4
Yapılışı:
- Süt, su, maya ve şekeri bir kapta karıştırıp 5 dakika mayalandırın 4.
- Başka bir kaba 2 su bardağı un ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırıp, unun ortasını havuz gibi açın 4.
- Aktifleşen maya karışımını azar azar una ekleyip yoğurmaya başlayın 4. Hamur sert olmayacak, hafif ele yapışması lazım 4.
- Tezgah üzerinde hamuru toparladıktan sonra elinizle biraz açıp, tereyağı ekleyin ve tekrar yoğurmaya devam edin 4.
- Hamur toparlayınca 1 saat mayalanmaya bırakın 4.
- Mayalanan hamuru tezgahın üstünde elinizle yuvarlak şekilde açıp, eşit sekiz parçaya bölün 4.
- Her bir parçayı elinizle şekillendirip, tepsiye dizin 4.
- Ekmeklerinize hafif çizik atıp, küçük parça halinde tereyağı koyun 4.
- Üstüne biraz un serpip, 200 derece fırında pişirin 4.
Ayrıca, brioche adı verilen bir Fransız ekmeği tarifi de mevcuttur 1. Bu tarif için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları biraz farklıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: