Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Minestrone çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 büyük boy kuru soğan 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 orta boy kabak 1;
- 1 orta boy havuç 1;
- 1 orta boy patates 1;
- 3 dal kereviz sapı 1;
- 5 adet taze fasulye veya bakla (arzuya göre) 1;
- 100 gram karnabahar 1;
- 1 dal pırasa 1;
- 4 dal taze fesleğen 1;
- 5 su bardağı sıcak tavuk suyu 1;
- 1/2 su bardağı Meksika fasulyesi (haşlanmış) 1;
- 1 su bardağı boncuk makarna 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1.
Yapılışı:
- Soğanı yemeklik doğrayın ve tencerede soteleyin 1.
- Doğradığınız sarımsakları ekleyin ve salçayı ekleyip kavurun 1.
- Patates, havuç ve kabağı eşit büyüklükte doğrayın, karnabaharı küçük çiçeklere ayırın, kereviz saplarını ve pırasayı incecik kesin, fasulyeyi doğrayın 1.
- Sebzeleri tencereye ekleyin 1.
- Sebzelerin üzerini 2-3 parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak tavuk suyu ilave edin ve 15-20 dakika pişirin 1.
- Tuz ve karabiber ekleyin 1.
- İncecik kıyılmış fesleğen yaprakları ve makarnayı ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika pişirin 1.
- Makarnalar şişip fasulyeler yumuşayana kadar sıcak olarak servis edin 1.
İtalya'da bölgelere göre yapımı değişen çorba tarifine makarna yerine iri bulgur ya da pirinç eklenebilir 1. Ayrıca, arzuya göre domates salçası yerine mevsiminde sulu domatesler kullanılabilir 1. Çorbaya ıspanak, brokoli, renkli biberler, mısır, pazı gibi sebzeler de eklenebilir 1.
Minestrone çorbası, üzerine taze rendelenmiş Parmesan peyniri serpilerek ve yanına kıtır ekmek dilimleri eklenerek servis edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: