Buradasın
Milföy sarmalı köfte nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Milföy Sarmalı Köfte Tarifi için gerekli malzemeler:
- 8 adet milföy hamuru 12;
- 250-300 gram kıyma 12;
- 1 adet soğan (ince kıyılmış) 2;
- 1 adet yumurta (çırpılmış) 2;
- 2-3 yemek kaşığı Antep fıstığı (ince kıyılmış) 1;
- 3/4 çay bardağı galeta unu 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1.
Hazırlanışı:
- Soğan ve kıymayı bir kapta iyice karıştırın 2.
- Çırpılmış yumurta, galeta unu, tuz ve karabiberi ekleyip, malzemeleri iyice yoğurun 2.
- İnce kıyılmış Antep fıstığını da karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın 2.
- Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler oluşturun 2.
- Her bir milföy hamurunu ikiye bölüp, her bir köftenin etrafına sarın 2.
- Hazırladığınız milföye sarılı köfteleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin 2.
- Pişen köfteleri dilediğiniz sos ile servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: