Buradasın
Milföy sarmalı köfte nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Milföye Sarılı Soslu Köfte Tarifi:
Malzemeler:
- 8 adet milföy hamuru 1;
- 250-300 gram kıyma 1;
- 1 adet soğan 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 2-3 yemek kaşığı Antep fıstığı 1;
- 3/4 çay bardağı galeta unu 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1.
Hazırlanışı:
- Köfte harcı için tüm malzemeleri bir kabın içerisinde yoğurun 1.
- Milföy hamurunu buzluktan çıkarıp yumuşaması için 1-2 dakika bekleyin, ardından parmak kalınlığında şerit halinde kesin 1.
- İçerisine kıymalı harçtan alarak minik top haline getirin ve hamuru rulo şeklinde sararak fırın tepsisine yerleştirin 1.
- Fırına vermeden önce 1 tatlı kaşığı tereyağı eriterek kıymalı harcın üzerine sürün 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin 1.
- Salçalı sos, yoğurt ve iri çekilmiş Antep fıstığı ile servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: