Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıvrık milföy hamuru açmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemelerin hazırlanması 4. 250 gram un, 250 gram soğuk tereyağı veya margarin, 1 çay kaşığı tuz ve yaklaşık 125 ml soğuk su gereklidir 4.
- Hamurun yoğrulması 4. Un ve tuz karıştırma kabına alınır ve karıştırılır 4. Soğuk su eklenerek hamur, ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurulur 4.
- Katlama işlemi 4. Hamur, tezgahın üzerine alınır ve hafifçe un serpilerek dikdörtgen şeklinde açılır 4. Dört köşesinden ortaya doğru katlanır, böylece ortada bir katlama oluşacak şekilde 4.
- Dinlendirme 4. Katlama işlemi bittikten sonra hamur, streç filmle sarılır veya bir kap içine konulup üzeri örtülür 4. Hamur, buzdolabında en az 30 dakika dinlendirilir 4.
- Tekrar katlama 4. Hamur buzdolabından çıkarılır ve tekrar tezgaha alınır 4. Hamur yeniden dikdörtgen şeklinde açılır ve köşelerinden ortaya doğru katlama işlemi tekrarlanır 4.
- Son şekillendirme 4. Son katlamadan sonra hamur, tekrar streç filmle sarılır ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirilir 4.
- Açma 4. Dinlenen hamur, istenilen kalınlıkta açılarak milföy hamurları hazırlanır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: