Milas pidesi yapmak için gerekli malzemeler: un; su; tuz; maya; kıyma, peynir, sucuk, sebzeler ve baharatlar (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Un, su, tuz ve maya karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. 2. Hamur dinlendirilirken iç harcı hazırlanır. 3. Hamur ince bir şekilde açıldıktan sonra harç ile doldurulur ve kenarları kapatılarak pide şekli verilir. 4. Fırında pişirildikten sonra sıcak servis edilir. Milas köftesi ile servis etmek için: 1. Dana döş veya kaburgadan hazırlanan kıyma, iki kez çekilerek az yağlı hale getirilir. 2. İçine bayat ekmek içi ve tuz eklenerek 10 dakika yoğrulur. 3. Hazırlanan köfte hamuru, üstü kapatılarak serin bir yerde en fazla 1 saat dinlendirilir. 4. Dinlendirilen hamurdan parçalar alınarak el ile 1 cm kalınlığında köfteler hazırlanır. 5. Köfteler, hafif küllenmiş odun ateşinde veya zeytin çekirdeği kömüründe ızgarada pişirilir. 6. Pişen köfteler, pide ekmeği ile birlikte servis edilir.