Buradasın
Mikrodalgada akışkan browni nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mikrodalgada akışkan browni yapmak için gerekli malzemeler:
- 1,5 su bardağı şeker 2;
- 3 yemek kaşığı kakao 2;
- 1 su bardağı süt 2;
- 1 su bardağı sıvı yağ 2;
- 1,5 su bardağı un 2;
- 3 adet yumurta 2;
- 1 paket kabartma tozu 2;
- 1 paket vanilya 2;
- Üzeri için toz hindistan cevizi veya çekilmiş antep fıstığı 2.
Yapılışı:
- Bir karıştırma kabında şeker, süt, kakao ve sıvı yağ 3 dakika çırpılır 2.
- Oluşan karışımdan sos için 1 su bardağı ayrılır 2.
- Kalan malzemeler eklenerek tekrar çırpılır 2.
- Mikrodalga fırına konulabilen bir kap yağlanır 2.
- Karışım içine dökülerek mikrodalga fırına sürülür 2.
- Derece en yüksek dereceye getirilerek 7 dakika pişirilir 2.
- Süre sonunda dilimleyerek üzerine ayrılan sos gezdirilir 2.
Püf noktaları:
- Kullanılan malzemelerin oda ısısında olması gerekir 2.
- Kullanılan kabın ısıya dayanıklı ve mikrodalgada dönebilecek boyutta olması gerekir 2.
- Kek kabaracağı için kabın derin olması gerekir 2.
- Pişirme süresi, mikrodalganın özelliklerine bağlı olarak değişebilir 2.
Alternatif olarak, tek kişilik brownie yapmak için:
- Bir bardağa 25 gram un, 55 gram şeker, 2 yemek kaşığı kakao tozu, 2 yemek kaşığı süt veya su, 2 yemek kaşığı bitkisel yağ, bir tutam tuz ve 2 yemek kaşığı vanilya özü konur 3.
- Malzemeler bir çatalla karıştırılarak topaklardan arındırılır 3.
- Bardak mikrodalgaya yerleştirilir ve yaklaşık 1 dakika 40 saniye yüksek ateşte pişirilir 3.
- Kek 1 dakika soğuduktan sonra mikrodalgadan çıkarılır 3.
Mikrodalgada pişirme sırasında güvenlik önlemlerine dikkat edilmelidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: