Mikrodalgada akışkan browni yapmak için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı şeker; 3 yemek kaşığı kakao; 1 su bardağı süt; 1 su bardağı sıvı yağ; 1,5 su bardağı un; 3 adet yumurta; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; Üzeri için toz hindistan cevizi veya çekilmiş antep fıstığı. Yapılışı: 1. Bir karıştırma kabında şeker, süt, kakao ve sıvı yağ 3 dakika çırpılır. 2. Oluşan karışımdan sos için 1 su bardağı ayrılır. 3. Kalan malzemeler eklenerek tekrar çırpılır. 4. Mikrodalga fırına konulabilen bir kap yağlanır. 5. Karışım içine dökülerek mikrodalga fırına sürülür. 6. Derece en yüksek dereceye getirilerek 7 dakika pişirilir. 7. Süre sonunda dilimleyerek üzerine ayrılan sos gezdirilir. Püf noktaları: Kullanılan malzemelerin oda ısısında olması gerekir. Kullanılan kabın ısıya dayanıklı ve mikrodalgada dönebilecek boyutta olması gerekir. Kek kabaracağı için kabın derin olması gerekir. Pişirme süresi, mikrodalganın özelliklerine bağlı olarak değişebilir. Alternatif olarak, tek kişilik brownie yapmak için: 1. Bir bardağa 25 gram un, 55 gram şeker, 2 yemek kaşığı kakao tozu, 2 yemek kaşığı süt veya su, 2 yemek kaşığı bitkisel yağ, bir tutam tuz ve 2 yemek kaşığı vanilya özü konur. 2. Malzemeler bir çatalla karıştırılarak topaklardan arındırılır. 3. Bardak mikrodalgaya yerleştirilir ve yaklaşık 1 dakika 40 saniye yüksek ateşte pişirilir. 4. Kek 1 dakika soğuduktan sonra mikrodalgadan çıkarılır. Mikrodalgada pişirme sırasında güvenlik önlemlerine dikkat edilmelidir.