Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mikro fırın, kekin kabarmasına yardımcı olabilir eğer doğru pişirme koşulları sağlanırsa. Kekin kabarması için önemli olan faktörler şunlardır:
- Kabartma Tozu veya Karbonat: Bu malzemeler, sıvıyla birleştiğinde reaksiyona girip kabarcıklar oluşturur 12.
- Yumurta ve Şekerin İyi Çırpılması: Yumurtayı şekerle iyice çırpmak, içine hava hapseder ve kekin kabarmasını destekler 13.
- Fırının Önceden Isıtılması: Kek hamuru sıcak fırına girdiğinde içindeki kabartıcılar hemen aktive olur 13.
- Oda Sıcaklığında Malzemeler: Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması, homojen bir karışım sağlar ve kekin düzgün kabarmasına katkı verir 13.
Bu püf noktalarına dikkat edilerek mikro fırında yapılan kek, iyi bir şekilde kabarabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: