Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mikotoksinler en çok tahıllar, kuruyemişler, kuru meyveler, meyve ve sebzeler gibi çeşitli gıda ürünlerinde bulunur 134.
Mikotoksinlerin sıkça bulunduğu bazı besinler:
- Tahıllar ve tohumlar 14. Buğday, mısır, pirinç, arpa, yulaf gibi tahıllar, özellikle Fusarium ve Aspergillus türleri tarafından üretilen mikotoksinlere maruz kalabilir 4.
- Kuruyemişler 14. Fındık, fıstık, badem gibi kuruyemişler, Aspergillus flavus mantarı tarafından aflatoksin üretilebilir 14.
- Sofra üzümleri ve diğer meyveler 14. Özellikle Penicillium ve Aspergillus türleri, bu meyvelerde mikotoksin üretebilir 4.
- Baharatlar 14. Kakule, karanfil, zencefil ve biber gibi baharatlar, mikotoksin bulaşma riski taşır 4.
- Süt ürünleri 4. Aflatoksin, ineklerin kontamine yemlerle beslenmesi sonucu süt ürünlerine geçebilir 4.
- Kurubaklagiller ve yağlar 4. Fasulye, mercimek, nohut gibi kurubaklagiller ve bitkisel yağlar, mikotoksin içerebilir 4.
- Şeker ve tatlandırıcılar 4. Şeker kamışı ve mısır şurubu gibi kaynaklar, aflatoksin gibi mikotoksinler içerebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: