• Buradasın

    Maya Farm Beypazarı Kurusu sağlıklı mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic wooden table in a sunlit Turkish kitchen holds a bowl of golden, crispy **Beypazarı kurusu** beside fresh vegetables and a glass of water, evoking a wholesome, natural snack.
    Maya Farm Beypazarı Kurusu, koruyucu ve katkı maddesi içermediği için sağlıklı bir atıştırmalık olarak değerlendirilebilir 1. Ancak, yüksek kalori ve karbonhidrat içeriği nedeniyle bilinçsiz tüketildiğinde kilo alımına yol açabilir 3.
    Öne çıkan özellikleri:
    • Menşei: Türkiye, yerli üretim 14.
    • İçerik: Un, süt, tereyağı, yaş maya, tuz, margarin, tarçın (isteğe göre mahlep) 25.
    • Saklama koşulları: Kuru ve güneş almayan ortamda muhafaza edilmelidir 1.
    Tüketim önerisi: Küçük porsiyonlarla ve ara öğünlerde kontrollü şekilde tüketilmesi önerilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Maya'nın faydaları ve zararları nelerdir?

    Mayanın Faydaları: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Strese karşı etkilidir. Sinir sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Fiziksel ve ruhsal yorgunluğa iyi gelir. Karaciğeri toksinlerden arındırır. Mide problemlerini gidermeye yardımcı olur. Anne karnındaki cenin gelişimini destekler. Cilt sağlığını iyileştirir; ölü hücreleri temizler, cildi yeniler ve sivilce gibi sorunları azaltır. Mayanın Zararları: Metabolizmayı bozabilir. Kilo alımına neden olabilir. Sindirim sistemini olumsuz etkileyebilir. Bağırsak sisteminin çalışma hızını azaltabilir. Mayaya karşı alerjisi olan kişilerde mide rahatsızlıkları görülebilir. Ayrıca, marketlerden alınan hazır mayaların genetiği değiştirilmiş olabileceğini ve sodyum, benzoat gibi katkı maddeleri içerebileceğini unutmamak gerekir.

    Beypazarı kurusu nasıl yapılır?

    Beypazarı kurusu yapmak için gerekli malzemeler: 5 kg un; 1 kg tereyağı; 2 litre süt; 200 g maya; 10 g tarçın; Tuz. Yapılışı: 1. Un, tereyağı, süt, maya, tarçın ve tuzu karıştırarak hamur elde edin. 2. Hazırlanan hamuru 40-45 dakika dinlendirin. 3. Hamuru 4-5 cm kalınlığında uzun yuvarlak çubuklar haline getirin. 4. Çubukları 8-9 cm uzunluğunda verev keserek tepsiye dizin ve orta ateşte fırına verin. 5. Hafif pembeleşince fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. 6. 25-30 dakika soğuduktan sonra kurular tepsiye konularak tekrar orta ateşli fırına sürülerek pişirilir ve kurutulur. 7. Fırından çıkarıp, soğutulduktan sonra rutubetsiz ortamda saklanır. Alternatif bir Beypazarı kurusu tarifi: Malzemeler: 3 su bardağı un; 15 orta boy taze fesleğen yaprağı; 1 tatlı kaşığı instant maya; 1/2 su bardağı ılık su; 1/2 su bardağı ılık süt; 1/2 çay bardağı zeytinyağı; 40 g tereyağı; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı toz şeker. Yapılışı: 1. Zeytinyağı ile taze fesleğen yapraklarını mutfak robotunda püre haline getirin. 2. Hamuru için unu yoğurma kabına eleyin. 3. Toz maya, tuz ve şekeri ekleyip harmanlayın. 4. Önce ılık süt ve ılık suyu ekleyip biraz yoğurun. 5. Daha sonra tereyağını ve fesleğenli zeytinyağını ilave edin. 6. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 7. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp büyük, ince bir rulo haline getirin. 8. Rulo hamurdan verev parçalar kesin. 9. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 10. Bu şekilde

    Beypazarı kurusu neye iyi gelir?

    Beypazarı kurusunun bazı faydaları: Sindirim sistemine destek olur. Enerji verir. Tokluk hissi sağlar. Kemik sağlığını destekler. Antioksidan özellik gösterir. Bağışıklığı güçlendirir.