Beypazarı kurusu yapmak için gerekli malzemeler: 5 kg un; 1 kg tereyağı; 2 litre süt; 200 g maya; 10 g tarçın; Tuz. Yapılışı: 1. Un, tereyağı, süt, maya, tarçın ve tuzu karıştırarak hamur elde edin. 2. Hazırlanan hamuru 40-45 dakika dinlendirin. 3. Hamuru 4-5 cm kalınlığında uzun yuvarlak çubuklar haline getirin. 4. Çubukları 8-9 cm uzunluğunda verev keserek tepsiye dizin ve orta ateşte fırına verin. 5. Hafif pembeleşince fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. 6. 25-30 dakika soğuduktan sonra kurular tepsiye konularak tekrar orta ateşli fırına sürülerek pişirilir ve kurutulur. 7. Fırından çıkarıp, soğutulduktan sonra rutubetsiz ortamda saklanır. Alternatif bir Beypazarı kurusu tarifi: Malzemeler: 3 su bardağı un; 15 orta boy taze fesleğen yaprağı; 1 tatlı kaşığı instant maya; 1/2 su bardağı ılık su; 1/2 su bardağı ılık süt; 1/2 çay bardağı zeytinyağı; 40 g tereyağı; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı toz şeker. Yapılışı: 1. Zeytinyağı ile taze fesleğen yapraklarını mutfak robotunda püre haline getirin. 2. Hamuru için unu yoğurma kabına eleyin. 3. Toz maya, tuz ve şekeri ekleyip harmanlayın. 4. Önce ılık süt ve ılık suyu ekleyip biraz yoğurun. 5. Daha sonra tereyağını ve fesleğenli zeytinyağını ilave edin. 6. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 7. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp büyük, ince bir rulo haline getirin. 8. Rulo hamurdan verev parçalar kesin. 9. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 10. Bu şekilde