Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mavi yumurtanın bazı özellikleri:
- Renk: Mavi veya yeşilimsi renktedir 13. Bu renk, tavuğun genetik yapısına ve yumurtanın kabuğunda bulunan pigmentlere bağlıdır 13.
- Besin değeri: Normal yumurtalara benzer besin değerlerine sahiptir 23. Ancak, bazı araştırmalar mavi yumurtaların daha fazla omega-3 yağ asidi, protein, A vitamini ve kalsiyum içerdiğini göstermektedir 23.
- Kolesterol: Mavi yumurtaların boyutu bıldırcın yumurtası gibi küçük olduğu için, içeriğindeki kolesterol daha düşüktür 5.
- Dayanıklılık: Mavi yumurtaların kabukları daha kalın ve dayanıklıdır, bu da taşınırken ve saklanırken daha az hasar alacakları anlamına gelir 3.
- Tüketim: Normal yumurtalar gibi haşlanmış, tavada kızartılmış, menemen, poşe gibi çeşitli şekillerde tüketilebilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: