• Buradasın

    Mavi kelebek pastası nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mavi kelebek pastası yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
    • Pandispanya için:
      • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında) 2;
      • 1 su bardağı toz şeker 2;
      • Yarım çay bardağı ılık su 2;
      • 1 yemek kaşığı limon suyu 2;
      • 1 paket kabartma tozu 2;
      • 1 paket vanilin 2;
      • 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 2;
      • 1 fiske tuz 2.
    • Krema için:
      • 4 yemek kaşığı un 2;
      • Yarım su bardağı şeker 2;
      • 2,5 su bardağı süt 2;
      • 1 paket vanilya 2.
    • Üzeri için:
      • 2 poşet krem şanti 2;
      • Yarım çay kaşığının ucu ile yeşil ve pembe gıda boyası 2.
    Yapılışı:
    1. Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın 2.
    2. Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde çırpın 2.
    3. Yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın 2. Ilık suyu ve limon suyunu ilave edip iyice çırpın 2.
    4. Vanilya ve kabartma tozunu ekledikten sonra unu ilave edip karıştırın 2.
    5. Çırptığınız yumurta beyazını kek karışımının içine koyup tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırın 2.
    6. Margarinle yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün 2.
    7. Kek kalıbını hafif hafif tezgaha birkaç defa vurun 2.
    8. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 40-45 dakika pişirin 2.
    9. Pandispanya pişerken iç kremasını hazırlayın 2.
    10. Krema malzemelerini tencereye alıp karıştırın, orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin 2.
    11. Fırından çıkan ve soğuyan pandispanyayı ip veya bıçakla ortadan ikiye kesin 2.
    12. Hazırladığınız kremayı kelebek şekli verdiğiniz kekin her yerine sürün ve ikinci katını yerleştirin 2.
    13. Sade krem şantiyi çırpın, birine pembe, diğerine yeşil gıda boyası katıp tekrar çırpın ve pastayı süsleyin 2.
    Mavi kelebek pastası
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kelebek pasta hangi kekten yapılır?

    Kelebek pasta, genellikle pandispanya ile yapılır. Pandispanya için kullanılan malzemeler ve yapılış şekli, kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, bazı tariflerde 5 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 3 yemek kaşığı nişasta, 1/2 çay bardağı sıcak su, 1 paket vanilin ve 1 paket kabartma tozu gibi malzemeler kullanılır. Diğer bir tarifte ise 4 yumurta (oda sıcaklığında), 1 su bardağı toz şeker, yarım çay bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin, 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı un (tepeleme) ve bir fiske tuz gibi malzemeler kullanılır. Bu tarifler, kelebek pasta yapımında kullanılan bazı yaygın malzemelerdir.

    Kelebek pasta malzemeleri nelerdir?

    Kelebek pasta malzemeleri: Pandispanya için: 5 yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı un; 3 yemek kaşığı nişasta; 1/2 çay bardağı sıcak su; 1 paket vanilin; 1 paket kabartma tozu. Kreması için: 750 mililitre süt; 1 yumurta sarısı; 4 yemek kaşığı un; 3 yemek kaşığı nişasta; 1 su bardağı toz şeker; 1 paket vanilin; 60 gram beyaz çikolata; 1 tatlı kaşığı tereyağı; 1 paket krem şanti; 1 çay bardağı soğuk süt. Dış kaplaması için: 1 paket krem şanti; 1 çay bardağı soğuk süt; 1 çay kaşığı ucu gıda boyası (çeşitli renklerde); 1 küçük boy kase pasta süsü (şekerleme). Arası için: 1 adet muz; 8-10 adet çilek; 1 küçük boy kase draje. Ayrıca, kelebek pasta yapımında hazır pandispanya da kullanılabilir.