Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mavi kelebek pastası yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 2 su bardağı un 1
- 100 gr tereyağı 1
- 2 yumurta 1
- 3 çorba kaşığı tozşeker 1
- 2 çay kaşığı kabartma tozu 1
- 1 paket vanilya 1
- 8 çorba kaşığı süt 1
- Üzeri için 1 paket vanilyalı puding ve 1 su bardağı süt 1
- 400 gr çilek 1
- 1 havuç (çubuk şeklinde doğranmış) 1
- 1 paket tart jölesi 1
Yapılışı:
- Yumurtalar, süt, oda ısısında bekletilmiş tereyağı, un, tozşeker, kabartma tozu, ceviz ve vanilyayı çukur bir kaba alıp mikserle pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın 1.
- Yuvarlak fırın kalıbını yağlayıp un serpin 1. Hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın 1. Kekin önce üzerini hafif kesip çıkarın 1. Sonra ortadan ikiye kesin 1.
- Puding ve sütü paket üzerindeki tarif gibi hazırlayıp ılınmaya bırakın 1.
- Çilekleri temizleyip 7-8 tanesini ayırın 1. Kalanları dilimleyin ve kararmamaları için limonlu suda bekletin 1.
- Kek dilimlerini kelebek motifi gibi, yuvarlak kısımları sırt sırta gelecek şekilde hafif eğik olarak tabağa yerleştirin 1. Üzerine pudingi sürüp çilek dilimlerini ilave edin 1.
- Kelebeğin gövdesi için bütün çilekleri 2 kek diliminin arasına yerleştirin 1.
- Tart jölesini paket üzerindeki tarif gibi hazırlayıp fırçayla çileklerin üzerine sürün 1. Jöle katılaşınca servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: