Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maserasyonun amacı, bir maddenin (bitki, meyve, baharat vb.) sıvı içinde bekletilerek yumuşaması ve özünün sıvıya geçmesini sağlamaktır 2.
Maserasyonun bazı kullanım amaçları:
- Şarap üretimi: Kırmızı ve pembe şarapların renklendirilmesi, renk, aroma ve tanenlerin sıvıya geçmesi 125.
- Bitkisel yağ üretimi: Özellikle sarı kantaron yağı gibi bitkisel yağların elde edilmesi 23.
- Gıda ve mutfak: Meyve ve baharatların tat ve özlerini bırakması 2.
- Kozmetik: Bitkisel yağ ve özlerin çıkartılması 2.
- Tıbbi ve farmakolojik kullanım: Bitkisel ilaç yapımında etken maddelerin çözücüye geçmesi 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: