Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Marmande domatesinin bazı özellikleri:
- Anavatanı: Marmande, Lot-et-Garonne, Fransa 1.
- Çeşit: Standart, yarı sırık domates çeşididir 2.
- Görünüm: Orta boy, yassı, nervürlü ve bazen düzensiz; pedinkülde kavisli 1. 150-300 gram ağırlığında, 67-85 mm kalibre 1.
- Et yapısı: Dolu, tutarlı ve çok kokulu 1.
- Tat: Tatlı ve hoş kokulu 1.
- Yetiştirme: Seralarda, tünellerde veya korunaklı açık alanlarda yetiştirilir 1.
- Dayanıklılık: Düşük sıcaklıklara dayanıklıdır 1.
- Verim: Erken (55-65 gün) ve çok verimlidir 14.
- Kullanım: Taze, çiğ veya pişmiş olarak; salatalarda ve doldurulmuş domates yapımında kullanılır 1. Ayrıca meyve suyu, püre ve konsantre yapımında da işlenir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: