Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En lezzetli domates kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir. Ancak, bazı domates türleri genel olarak daha fazla ilgi görmekte ve lezzetleriyle öne çıkmaktadır 5:
- Heirloom Domates: Geleneksel yöntemlerle yetiştirilen bu tür, genellikle yoğun bir lezzete sahiptir ve farklı renklerde bulunabilir 5.
- Beefsteak Domates: Etli yapısı ve yoğun tadı ile birçok mutfakta tercih edilmektedir 5.
- Sun Gold Cherry Domates: Tatlı ve sulu yapısı ile özellikle atıştırmalık olarak tercih edilmektedir 5.
- Ayaş Domatesi: Ankara'nın Ayaş ilçesine özgü olan bu domates, ince kabukları ve sulu yapısı ile bilinir 24.
- Lice Domatesi: Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, hibrit tohum kullanılmadan yetiştirilen bu domates, pembe rengi ve enfes tadı ile ünlüdür 2.
Domatesin lezzeti, şeker ve asidite oranı, yetiştirme koşulları ve hasat zamanı gibi faktörlere bağlıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: