Buradasın
Mardin'in iklimi yemeklerini nasıl etkiler?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mardin'in iklimi, yemeklerin malzemelerini ve lezzetlerini doğrudan etkiler 2.
Karasal iklim özellikleri gösteren Mardin'de yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise soğuk geçer 34. Bu iklim koşulları, bölgede yetişen yerel ürünler ve kullanılan baharatlar üzerinde belirleyici olur 4. Örneğin, Mardin mutfağında sıkça kullanılan sumak, kimyon, nane gibi baharatlar, yemeklerin karakteristik lezzetini oluşturur 2.
Ayrıca, Mardin'in verimli toprakları ve güneşli günleri sayesinde taze sebzeler, zeytinyağı ve yöresel otlar gibi malzemeler de bol miktarda bulunur ve bu da yöresel yemeklerin çeşitliliğini artırır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: