• Buradasın

    Mardin'in en meşhur pilavı nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mardin'in en meşhur pilavı, haşu olarak da bilinen yöresel Mardin iç pilavıdır 12.
    Haşu, Mardin mutfağına özgü bir etli pilav olup, tek başına servis edilebildiği gibi genellikle kaburga dolması iç pilavı olarak da kullanılır 2.
    Haşu pilavının malzemeleri:
    • 250 gr kemiksiz kuzu eti 2;
    • 1,5 su bardağı pilavlık pirinç 2;
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
    • 3 su bardağı su 2;
    • 1 avuç badem 2;
    • Yarım demet maydanoz 2;
    • 1 tatlı kaşığı karabiber 2;
    • 1 tatlı kaşığı yenibahar 2.
    Hazırlanışı:
    1. Et suyunu salıp çektikten sonra, tuz ve su eklenerek etler iyice yumuşayana kadar pişirilir 2.
    2. Ayrı bir tencerede, yıkanıp süzülen pirinç zeytinyağıyla kavrulur 2.
    3. Tuz, baharatlar, etin kalan suyu ve 3 bardak sıcak su eklenerek pirinç pişirilir 2.
    4. Bademlerin üzerine sıcak su dökülerek kabukları soyulur ve kısık ateşte kavrulur 2.
    5. Üzerine suyu süzülmüş etler ve ince doğranmış maydanoz eklenip bir iki tur çevrildikten sonra altı kapatılır 2.
    6. Pilav pişince, etli karışım pilavla karıştırılıp kapağı kapatılıp 10 dakika demlenmeye bırakılır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Mardin'de ne yenir ne içilir?

    Mardin'de yemek ve içmek için bazı öneriler: Yemekler: Kaburga dolması. İkbebet (Mardin içli köftesi). Lebeniye çorbası. Dobo. Sembusek. İçecekler: Süryani kahvesi. Mırra. Harire tatlısı. Mardin'de yemek ve içeceklerin tadını çıkarmak için önerilen bazı mekanlar: Seyr-i Merdin. Cercis Murat Konağı. Marangozlar Kahvesi.