Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Haşu, Mardin mutfağına özgü bir etli pilav olup, tek başına servis edilebildiği gibi genellikle kaburga dolması iç pilavı olarak da kullanılır 2.
Haşu pilavının malzemeleri:
- 250 gr kemiksiz kuzu eti 2;
- 1,5 su bardağı pilavlık pirinç 2;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 3 su bardağı su 2;
- 1 avuç badem 2;
- Yarım demet maydanoz 2;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 2;
- 1 tatlı kaşığı yenibahar 2.
Hazırlanışı:
- Et suyunu salıp çektikten sonra, tuz ve su eklenerek etler iyice yumuşayana kadar pişirilir 2.
- Ayrı bir tencerede, yıkanıp süzülen pirinç zeytinyağıyla kavrulur 2.
- Tuz, baharatlar, etin kalan suyu ve 3 bardak sıcak su eklenerek pirinç pişirilir 2.
- Bademlerin üzerine sıcak su dökülerek kabukları soyulur ve kısık ateşte kavrulur 2.
- Üzerine suyu süzülmüş etler ve ince doğranmış maydanoz eklenip bir iki tur çevrildikten sonra altı kapatılır 2.
- Pilav pişince, etli karışım pilavla karıştırılıp kapağı kapatılıp 10 dakika demlenmeye bırakılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: