Kömbe tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 4 su bardağı un - 250 gram oda sıcaklığında tereyağı - 1 çay bardağı zeytinyağı - 1,5 çay bardağı süt - 1,5 su bardağı şeker - 1 yemek kaşığı kömbe baharatı - 1 çay kaşığı kabartma tozu - 100 gram susam Yapılışı: 1. Tereyağı ve şekeri bir yoğurma kabına alıp mikser yardımıyla çırpın. 2. Zeytinyağı ve sütü ekleyerek krema kıvamı alana kadar çırpmaya devam edin. 3. Un, kömbe baharatı ve kabartma tozunu eleyin. 4. Elediğiniz unu karışıma azar azar ekleyerek yoğurun. 5. Hamurdan küçük parçalar kopararak kömbe kalıbınıza koyun ve kalıba hafifçe vurarak çıkarın. 6. Kömbelerinizi susama bulayıp fırın tepsisine dizin. 7. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Cevizli yapmak isterseniz, hamurunuzun son aşamasında 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi ilave edebilirsiniz.