Buradasın
Mantar yoğurlaması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantarlı Yoğurtlama Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 paket istiridye mantar (400 gr) 1
- 1 bağ pazı (küçükse iki bağ) 1
- 3 tane taze soğan 1
- 1 fincan zeytinyağı 1
- 1 kg yoğurt 1
- 2 diş sarımsak 1
- Tuz 1
Yapılışı:
- Taze soğanlar doğranır 1.
- Zeytinyağı tencereye alınır, soğanlar eklenir 1.
- Mantarlar yıkanır, doğranır ve tencereye eklenir 1. Harlı ateşte çok sulandırmadan kavrulur 1.
- Önce pazıların sap kısımları doğranır ve tencereye alınır, biraz kavrulur 1. Sonra yaprak kısımları eklenir (sap kısımları sert olduğu için önce eklendi) 1.
- Tuz eklenir, hafif yumuşayana kadar kavrulur ve ocaktan alınır 1.
- Sarımsaklar ezilir, yoğurtla karıştırılır ve soğuyan sebzelerle buluşturulur 1.
- Servis kabına alınır, isterseniz üzerini dereotu ile süsleyebilirsiniz 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: