Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Manda ve inek kaymağı arasındaki temel farklar şunlardır:
- Yağ İçeriği: Manda sütü, inek sütüne göre daha yağlı olduğu için manda kaymağı daha yüksek yağ içeriğine sahiptir 23.
- Lezzet: Manda kaymağı, daha yoğun ve kremsi bir tada sahiptir 2.
- Üretim: Manda kaymağı, manda sütünün kaynatılması ve soğutulmasının ardından yüzeyde oluşan kremanın toplanmasıyla elde edilir 2. İnek sütünden yapılan kaymak ise süt yağı (krema) kullanılarak üretilir 1.
- Besin Değeri: Manda kaymağı, kalsiyum, A vitamini ve D vitamini gibi besin maddeleri açısından daha zengindir 2.
Ayrıca, manda kaymağının dayanıklılığı daha az olup, genellikle daha pahalı bir üründür 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: