Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maltoz ve maltodekstrin arasındaki temel farklar şunlardır:
- Kimyasal Yapı: Maltoz, iki glikoz molekülünden oluşan bir disakkarittir 1. Maltodekstrin ise, mısır, pirinç, patates nişastası veya buğdaydan elde edilen, glikoz polimerlerinden oluşan bir polisakkarittir 34.
- Şeker İçeriği: Maltoz, fruktoz içermez ve daha az şekerlidir 1. Maltodekstrin ise %20'den az şeker içeriğine sahiptir 23.
- Kullanım Alanı: Maltoz, bitkisel kaynaklı olup, alkol üretiminde ve sporcu beslenmesinde kullanılır 1. Maltodekstrin ise, gıda endüstrisinde koyulaştırıcı, dolgu maddesi ve koruyucu olarak kullanılır 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: