Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malt öğütme, malt tanesinin içindeki nişastayı mayşeleme sırasında en verimli şekilde şekere dönüştürmek için yapılan bir ön işlemdir 4. Bu işlem, taneleri kırarak küçük parçalara ayırmayı içerir 34.
Öğütme işlemi şu şekilde yapılır:
- Malt, valsli değirmenlerden geçirilir 5. Endospermin un haline gelmesi, ancak kavuzların iri parçalar halinde kalması sağlanır 5.
- Öğütme şiddeti ayarlanır 3. Maltın un gibi öğütülmesi, enzimlerin daha iyi çalışmasını ve özütün yoğunluğunun artmasını sağlar 3. Ancak bu durumda sifonlama zorlaşır 3. Az kırılmış malt ise sifonlamayı kolaylaştırır, ancak enzimlerin çalışma düzeyi bir miktar düşer 3.
Öğütme için diskli veya silindirli öğütücüler kullanılabilir 4. Diskli öğütücüler kavuzu fazla parçalayabilir, bu da posa yatağının sıkışmasına neden olabilir 4. Silindirli öğütücüler ise kavuza daha az zarar verir ve daha iyi bir sonuç elde edilmesini sağlar 4.
Malt en geç bir ay içinde öğütülmeli ve kullanılmalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: