• Buradasın

    Maklube hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Maklube yemeği, Suriye, Irak, Filistin ve Ürdün gibi Levant ülkelerinin yanı sıra Türkiye'de Siirt ve Mardin yöresine aittir 45.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Maklubenin içine ne konur?

    Maklubenin içine genellikle şu malzemeler konur: 1. Alt katman: Kızartılmış sebzeler (patates, patlıcan, havuç). 2. Orta katman: Pişmiş et (kuzu, tavuk veya dana eti). 3. Üst katman: Baharatlı pilav. Ayrıca, isteğe bağlı olarak bezelye veya mısır gibi ek sebzeler de eklenebilir.

    Maklube nasıl yapılır?

    Maklube yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 2 su bardağı baldo pirinç - 250 gr kuşbaşı dana eti - 1 soğan - 50 gr tereyağı - 2.5 su bardağı ılık su - Tuz, karabiber - Üzeri için maydanoz - 2 adet patates Yapılış Aşamaları: 1. Eti küçük parçalar halinde kesip tavada kavurun. 2. Yarım su bardağı ılık su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin, tuz ve karabiber ile tatlandırın. 3. Patatesin kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayıp kızartın. 4. Soğanı halka şeklinde doğrayıp tencereye dizin, üzerine etleri yerleştirin, kızarmış patatesleri etlerin üzerine alın. 5. Pirinci yıkayın ve ayrı bir tencerede tereyağında kavurun, patateslerin üzerine ekleyin. 6. 2 su bardağı kaynamış suyu yavaş yavaş ekleyin, tuz serpiştirip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 7. 10 dakika dinlendirin, tencereyi servis tabağına ters çevirip 5 dakika bekletin. 8. Üzerindeki tencereyi alıp maydanoz serpiştirdikten sonra servis yapın. Alternatif olarak, maklubenin patlıcanlı yapımı için şu malzemeler ve aşamalar kullanılabilir: Malzemeler: - 1 kg yağsız et - 1 çorba kaşığı tereyağı - 1,5 su bardağı pirinç - 750 gr patlıcan - 6-7 adet taze kırmızı biber - 6-7 adet yeşil biber - Sıvı yağ, karabiber, tuz Yapılış Aşamaları: 1. Etleri iri kuşbaşı şeklinde doğrayıp haşlayın. 2. Patlıcanları alacalı soyup boylamasına yaklaşık 1 cm kalınlığında kesin. 3. Patlıcanları biberlerle beraber sıvı yağda kızartın. 4. Daha öncesinde haşladığınız etleri tereyağlı tavada iyice kavurun. 5. Geniş ve derin tencerenin dibine etleri yerleştirin, üzerine kızarttığınız patlıcanları ve biberleri yaprak şeklinde dizin. 6. Patlıcanların içerisine karabiber

    Maklube ne anlama gelir?

    Maklûbe ismi, "ters çevrilmiş, devrilmiş" anlamına gelir.