Buradasın
Makarna neden tencerenin dibine yapışır ve sertleşir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Makarna, tencerenin dibine yapışır ve sertleşir çünkü:
- Az su kullanımı 13. Makarna, tencerenin dibine yapışmaması için bol suda haşlanmalıdır 2. 100 gram makarna için 1 litre su yeterlidir 2.
- Kaynama öncesi ekleme 13. Makarna, su iyice kaynayıp fokurdamaya başladıktan sonra tencereye atılmalıdır 23.
- Karıştırmama 13. Makarnayı suya attıktan sonra ilk 30 saniye ve sonrasında her 3 dakikada bir karıştırmak, yapışmayı önler 23.
- Yağ ekleme 24. Haşlama suyuna yağ eklemek, makarnanın birbirine yapışmasını engellemez ve sosun makarnaya tutunmasını zorlaştırır 24.
- Soğuk su kullanımı 3. Musluktan gelen sıcak su yerine soğuk su kullanmak, daha iyi bir sonuç verir 3.
- Pişirme süresi 2. Makarna, paket üzerinde belirtilen pişirme süresine uygun olarak haşlanmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: