Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Makarna ile yapılan bazı börek türleri şunlardır:
- Su böreği: Makarna haşlanıp süzüldükten sonra, süt, yağ ve yumurta ile hazırlanan sos makarnaya eklenir 1. Yufkalar serilerek, iç harcı ve soslu makarna katmanlar halinde tepsiye yerleştirilir 12.
- Makarna böreği: Yarım paket makarna haşlanır ve beyaz peynir, maydanoz ile karıştırılır 4. Yufkalar serilerek, makarnalı harç ve sos katmanlar halinde tepsiye yerleştirilir 4.
- Tavada makarna böreği: Çubuk makarna haşlanıp süzüldükten sonra, yumurta, yoğurt, süt ve sıvı yağ ile hazırlanan sosla karıştırılır 5. Karışımın yarısı tavaya yayılır, üzerine iç harcı konur ve kalan soslu makarna yayılır 5. Tava kısık ateşte pişirilerek, her iki tarafı da kızartılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: