Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- 2 adet yufka 1;
- 250 gr beyaz peynir 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- 1 çay bardağı yoğurt 1;
- yarım paket makarna (kesme, fiyonk ya da burgu olabilir) 12.
Yapılışı:
- Makarnaları bol suda çok yumuşamayacak şekilde haşlayın (yaklaşık 6-7 dakika) 1.
- Süt, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı birlikte çırparak sos yapın 1.
- Peyniri ufalayın, makarna ile karıştırın 1. İsteğe göre maydanozu kıyarak bu karışıma ekleyin 1.
- Orta boy bir borcamı margarinle yağlayın ve yufkanın birini borcama serin 1.
- Makarnalı peynirli karışımı yayın ve üzerine sosun yarısını dökün 1.
- İkinci yufkayı sererek üzerine kalan sosu yedirin 1.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: