Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Makarna böreği yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım paket makarna (kesme, fiyonk ya da burgu) 12;
- 1 su bardağı süt 1;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 çay bardağı yoğurt 1;
- 2 yumurta 1;
- 250 g beyaz peynir 1;
- maydanoz 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 2 yufka 1.
Yapılışı:
- Makarnaları bol suda çok yumuşamayacak şekilde haşlayın 12.
- Süt, zeytinyağı, yoğurt ve yumurtayı bir kaseye alarak çırpın 1.
- Ayrı bir kasede beyaz peyniri ufalayın 1. İnce kıydığınız maydanozu ekleyip makarna ile karıştırın 1.
- Orta boy bir fırın kabını tereyağı ile yağlayın ve yufkanın birini fırın kabına serin 1.
- Makarnalı peynirli karışımı yayın ve üzerine yoğurtlu karışımın yarısını dökün 1.
- İkinci yufkayı sererek üzerine kalan yoğurtlu karışımı yedirin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
- Sıcak veya ılık servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: