Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Makarna böreği yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım paket kelebek makarna 13;
- 2 adet yufka 13;
- 3 yemek kaşığı tereyağı 3;
- 250 gram yarım yağlı beyaz peynir 3;
- 5-6 dal maydanoz 3;
- sosu için 2 adet yumurta, 2 su bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz 3.
Yapılışı:
- Makarnayı suda 6-7 dakika haşlayıp süzün 1.
- Bir kasede süt, yumurta ve sıvı yağı karıştırarak sosu hazırlayın 13.
- Yağlanmış fırın tepsisine bir adet yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde serin 3.
- Diğer yufkayı ortadan ikiye bölün ve ortasına yerleştirin 3.
- Üzerine makarnalı karışımın yarısını dökün 3.
- Kalan yufkanın diğer yarısını üzerine serin ve kalan makarnalı karışımı ekleyin 3.
- Yufkanın dışta kalan kısımlarını içe doğru katlayarak böreği şekillendirin 3.
- Üzerine çırpılmış yumurta ve sıvı yağ sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin 3.
Püf noktaları:
- Böreği baklavalık yufka ile hazırlarsanız taban ve üst kısımlar daha çıtır olur 13.
- Böreğin sosunu fazla kullanmamaya dikkat edin, aksi halde böreğin tabanı ıslak kalabilir 1.
- Böreği bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilir ve ertesi gün pişirebilirsiniz 1.
- İç harcı peynir yerine kıyma veya ıspanak gibi malzemelerle de hazırlayabilirsiniz 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: