Makarna böreği yapmak için gerekli malzemeler: yarım paket kelebek makarna; 2 adet yufka; 3 yemek kaşığı tereyağı; 250 gram yarım yağlı beyaz peynir; 5-6 dal maydanoz; sosu için 2 adet yumurta, 2 su bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Makarnayı suda 6-7 dakika haşlayıp süzün. 2. Bir kasede süt, yumurta ve sıvı yağı karıştırarak sosu hazırlayın. 3. Yağlanmış fırın tepsisine bir adet yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde serin. 4. Diğer yufkayı ortadan ikiye bölün ve ortasına yerleştirin. 5. Üzerine makarnalı karışımın yarısını dökün. 6. Kalan yufkanın diğer yarısını üzerine serin ve kalan makarnalı karışımı ekleyin. 7. Yufkanın dışta kalan kısımlarını içe doğru katlayarak böreği şekillendirin. 8. Üzerine çırpılmış yumurta ve sıvı yağ sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Püf noktaları: Böreği baklavalık yufka ile hazırlarsanız taban ve üst kısımlar daha çıtır olur. Böreğin sosunu fazla kullanmamaya dikkat edin, aksi halde böreğin tabanı ıslak kalabilir. Böreği bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilir ve ertesi gün pişirebilirsiniz. İç harcı peynir yerine kıyma veya ıspanak gibi malzemelerle de hazırlayabilirsiniz.