Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mahalle meyhanelerinde genellikle şu yiyecekler yenir:
- Mezeler: Beyaz peynir, Girit ezmesi, fava, Ermeni pilaki, pastırmalı humus, patlıcan salatası gibi klasik mezeler 12. Ayrıca, isli hurmalı enginar gibi farklı yorumlar da bulunabilir 1.
- Ara sıcaklar: Beğendili ızgara ahtapot, kiremitte yaprak ciğer, Midilli köftesi, paçanga böreği 3.
- Ana yemekler: Deniz mahsulü ağırlıklı olup, balık pastırması, kestaneli lahana sarması gibi özel yemekler de sunulabilir 2.
- Tatlılar: Tahinli, cevizli kabak tatlısı gibi tatlılar tercih edilebilir 1.
Mahalle meyhanelerinde ayrıca, rakı eşliğinde taş plaklardan yükselen Türk Sanat Müziği ezgileri de eşlik edebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: