• Buradasın

    Mahalle meyhanesi ne yenir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mahalle meyhanelerinde genellikle şu yiyecekler yenir:
    • Mezeler: Beyaz peynir, Girit ezmesi, fava, Ermeni pilaki, pastırmalı humus, patlıcan salatası gibi klasik mezeler 12. Ayrıca, isli hurmalı enginar gibi farklı yorumlar da bulunabilir 1.
    • Ara sıcaklar: Beğendili ızgara ahtapot, kiremitte yaprak ciğer, Midilli köftesi, paçanga böreği 3.
    • Ana yemekler: Deniz mahsulü ağırlıklı olup, balık pastırması, kestaneli lahana sarması gibi özel yemekler de sunulabilir 2.
    • Tatlılar: Tahinli, cevizli kabak tatlısı gibi tatlılar tercih edilebilir 1.
    Mahalle meyhanelerinde ayrıca, rakı eşliğinde taş plaklardan yükselen Türk Sanat Müziği ezgileri de eşlik edebilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Meyhane'de ne içilir?

    Meyhanede genellikle rakı veya şarap içilir. Rakı içerken dikkat edilmesi gereken bazı görgü kuralları şunlardır: Rakı, gün batımından sonra ve yavaşça, sohbet ederek içilmelidir. Rakı kadehleri, masadaki en yaşlı kişi rakı kadehini tokuşturmak için kaldırana kadar masadan kalkmaz. Ayrıca, yoğurtlu mezelerden kaçınarak iyi soğutulmuş beyaz şaraplarla da güzel bir sofra oluşturulabilir. Meyhanede içilebilecek bazı meze ve yemekler: beyaz peynir veya Girit ezmesi; köz biberli patlıcan salatası veya patlıcan ezme; haydari veya kuru cacık; zeytinyağlı yaprak dolma veya zeytinyağlı portakallı kereviz; lakerda veya ahtapot salatası; fava veya barbunya pilaki.
    A lively, dimly lit meyhane in Istanbul with a mix of young and older patrons sharing modern fusion dishes like avocado hummus and truffle mashed potatoes, while a DJ plays in the background and waiters serve grilled seasonal fish.

    Yeni nesil meyhane ne yenir?

    Yeni nesil meyhanelerde genellikle zengin meze, ara sıcak ve ana yemek çeşitleri sunulmaktadır. Bazı öneriler: Mezeler: Reyhan ve Ezine peynirli acılı domates salatası, bezirgani, trüf mantarlı mıhlama, istiridye mantarı, pekmezli rosto kereviz, patlıcanlı künefe, kalamar tava, çıtır simi, tarama, narenciye ile marine edilmiş levrek, acılı atom. Ara sıcaklar: Gemici güveç, Polonya mantısı, saganaki, çıtır çipura, pazı sarma, zeytinyağlı enginar, cevizli kabak, bombay pilaki. Ana yemekler: Biralı dana yahni, beğendili tandır, levrek, ızgara köfte, ciğer sote, tavuk şiş. Yeni nesil meyhane örnekleri arasında Ahali, Küçük Kulüp, Firuze, Duble Meze Pera ve Terütaze gibi mekanlar bulunmaktadır.

    Meyhane pilavı içinde ne var?

    Meyhane pilavının içinde bulunan bazı malzemeler: 2 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı; 1 adet orta boy kuru soğan; 3 adet orta boy yeşil biber; 2 adet orta boy dolmalık kırmızı biber; 2 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1/2 yemek kaşığı biber salçası; 1 çay kaşığı tuz ve karabiber; 1,5 su bardağı pilavlık bulgur; 10 adet cherry domates; 3 su bardağı sıcak su. Ayrıca, rendelenmiş domates kullanılarak yapılan tariflerde, domatesler tavuk suyu eklendikten sonra katılır.